Neden Ahşap Kompozit Kullanılmalıdır

17.05.2019
 Neden Ahşap Kompozit Kullanılmalıdır

Neden ahşap kompozit kullanılmalıdır? Günümüzün en çok tercih edilen çok popüler, çok modern çok otantik ve ayrıca çok doğal bir ambiyans sağlayan ahşap ürünlere talep geçmişte de çok fazlaydı günümüzde de daha da artış göstermektedir.

Ahşap olan her şeye gösterilen ilgi ile birlikte arz talep olayı ahşabın yarattığı dez avantajlara göre vazgeçilemeyen bir üründür. Ahşabın kullanım alanları oldukça fazladır. Akla gelebilecek her alanda her parçada kullanılabilmesinin nedeni de her boyutta girebilmesi her şekli de alabilmesidir. Ancak kullanım alanlarının sınırsız olmasına karşın dış mekanlarda kullanılsa da kullanım ömrünün kısa olması maalesef ahşap için yapılan yatırımın sil baştan en kısa sürede tekrardan yapılması demektir ki bu da her zaman bir bütçe ayrılmasını gerektirmektedir. Ahşap ürünlerin iç mekanlarda kullanım sağlaması sırasında ortaya birçok şey çıkacaktır. Bu durumların en başında belli bir süre sonra görüntü bakımından deformasyona uğramasıdır.

Ahşap olan ürünlerin kullanımı sırasında yaşanacak deformasyonla birlikte yine kapalı alanlarda havasızlıktan kaynaklanan koku, kabarma, şişme ve hatta belli bir süre sonra böceklenme bile görülebilmektedir. Dış mekanda hava alsa bile bu sefer hava koşullarına karşı direnç gösterememesi kullanım ömrünün daha kısa olmasına yol açacaktır. Herkesin bildiği gibi ne su ile ne rüzgar ile ne de nem ile çok bağdaşmayan yapısı bu koşullarla karşı karşıya kaldığında direk olarak tepki gösterecektir. İşte tam bu noktada Neden Ahşap kompozit sorusuna verilecek en doğru ve en net cevap bu durumların hiçbirinin görülmemesidir.

Neden ahşap kompozt sorusuna cevap aynı tıpatıp ahşap gibi olan hatta ahşaba tek alternatif gösterilen uzun ömürlü, kaliteli ve oldukça da kullanışlı bir ürün olmasıdır. Bir ahşap ile yapılacak olan üretilecek olan her eşyanın ahşap kompozit ile de yapılabiliyor olması ve uzun ömürlü doğa dostu kaliteli bir yapı malzemesi olması ahşap kompozit yapı malzemesinin farkını bariz şekilde ortaya koymaktadır. Dış mekanların hepsinde gönül rahatlığı ile kullanılabilen ve bakım gerektirmeden yılarca kullanım sağlayan yapı malzemesi için neden ahşap kompozit sorusuna tam oalarak cevap vermektedir.

Tümü