Tüm Alanlarda Ahşap Kompozit Kullanımı

24.05.2019
Tüm Alanlarda Ahşap Kompozit Kullanımı

Tüm alanlarda ahşap kompozit kullanmak mümkün mü? Tabi ki mümkündür. Ahşaba olan ilginin her geçen gün artması çokça talep görmesi ile birlikte ahşap görünümlü birçok yan ürün de ortaya çıkmaktadır. Ahşap kullanımının getirdiği dez avantajlara rağmen ahşaptan vazgeçmeyen büyük bir kesim de bulunmaktadır.

Tüm alanlarda ahşap kompozit kullanımı aslında ahşaba tek alternatif olması ile karşımıza çıkmaktadır. Ahşap seçimi çoğunlukla görünümü bakımından tercih edilmektedir. Ahşabın olduğu ortamlar oldukça doğal bir görünüm kazandığından ve otantik bir hava kattığından tercih edilmektedir. Ancak ahşaba alternatif olarak şu zamana kadar yani ahşap kompozit çıkana kadar pek bulunmamaktadır. Ahşaba benzer ürünler çıksa da ahşap kadar doğal görünmeyen birçok yan ürün kullanımı istenilen performansı vermediğinden ilk çıktıklarında ilgi görseler de maalesef devamı gelmemiştir.

Tüm alanlarda ahşap kompozit kullanımları bir ahşap kadar kaliteli, bire bir uygulamalardır. İstenilen her yerde her alanda her boyutta her modelde üretilebilmesi ahşaba tek alternatif olarak karşımıza çıkmaktadır. Bir ahşapla yapılabilecek olan her şeyi bir düşünün! Bir yer döşemesi, pencere pervazları, bir kapı, bir çardak, bir bank ya da çöp kutusu, bir tabak ya da tepsi, çay altlığı vb. her şey üretilebilmektedir. Bir ahşap ürün dış mekanlarda kullanılabilir mi? Tabi ki hayır. Çünkü dış mekanlarda tüm doğa olaylarından etkilenen kışın karından, yağmurundan, rüzgarından çürüyen yazın neminden güneşinden, sıcağından da çürümeye yüz tutan ahşabın maalesef içerde de ömrü uzun olmayan dış mekanlarda hiç olmayan bir özelliğe sahiptir.

Tüm alanlarda ahşap kompoizt kullanımları demek yıllarca sağlıklı bir kullanım demektir. İster içerde olsun ister dışarıda olsun her yerde her alanda açık kapalı alan hiç fark etmeden kullanılan ahşap kompozit doğa dostu, uzun ömürlü ve bakım da gerektirmeyen bir uygulamadır. Kolayca şekle girebilmesi bakımından her şeyin uygulanabildiği ahşap kompozit ile kullanım alan genişliği ile en çok tercih edilen yapı malzemeleri arsında yer almaktadır. Hem insan hem doğa dostu olan ve ahşaptan asla ayırt edilemeyen parasının hakkını veren bir yapı malzemesidir.

Tümü