Kullanım Alanlarında Ahşap Kompozit Avantajları

07.06.2019
Kullanım Alanlarında Ahşap Kompozit Avantajları

Kullanım alanlarında ahşap kompozit avantajları diğer yapı malzemelerine göre fark yaratmaktadır. Görünüm bakımından ahşaptan farkı olmayan ama ahşap görünümlü olması istenen her alanda kolaylıkla, gönül rahatlığı ile uzun yıllar kullanım ağlayan ahşap komzpozit için dökülen masraf her zaman yerini bulmaktadır.

Kullanım alanları ister ıslak olsun ister nemli aklınıza gelebilecek her yerde kullanılabilmektedir. Hem de hiçbir sıkıntı yaratmadan uzun yıllar kullanım sağlamaktadır. İnsan sağlığına da hiçbir şekilde zararı olmaması ile birlikte doğal olarak bir de doğa dostu da olması ahşap kompozit kullanımının maddi manevi kar sağladığını söylemek pek de yanlış olmaz. Aksine tam yerinde ifade olur. Günümüzde o kadar geniş kullanım alanları var ki habersiz olanların bu durumu aklı almamaktadır. Hala birçok kişinin bilmediği kullanım alanları arasında

  • Havuz kenarları,
  • Saunalar,
  • Hamamlar,
  • Banyolar,
  • Plajlar ve plajların özel yerlerinde günümüzde çokça ahşap kompozit kullanımları görülmektedir.

Kullanım alanlarında ahşap kompozit avantajlarını bilmeyenlerin bu kadar ıslak bu kadar nemli, sıcak alanlarda ahşap kullanımlarını mantıklı bulmayan çok kişi bu duruma akıl erdirememektedir. Çünkü ahşap olduğunu sanan bu kişilerin sulu, nemli, sıcak alanlarda ahşap kullanım durumlarını çok fazla mantıken oturtamamaktadır. Ahşap kompozit içeriğinde bulunan maddeler sayesinde aklınıza gelebilecek tüm dış doğa koşullarına karşı en ama en yüksek direnci gösteren ahşap kompozit dayanıklılığı aklınızın da sınırlarını zorlayabilmektedir. Bir ahşap için yapılabilecek her şeyin ahşap kompozit ile yapılabilmesi, her şekle girmesi, her rengin verilebilmesi de avantajları arasında yer almaktadır.

Kullanım alanlarında ahşap kompozit avantajları şöyledir. Öncelikle ahşap kompozit asla küf tutmaz, yosun oluşturmaz ve su lekesini bile tutmamaktadır. Ayrıca su ile teması halinde de ahşap kompozit üzerinde şişme, böceklenme, çatlama gibi durumlar da görmeniz mümkün değildir. Bir ahşap ürünler marangozun yaptığı her şeyin ahşap kompozit ile de yapılabilmesi her şekle her boyuta girebilmesi kullanım alanlarını geniş yelpazede çoğaltmaktadır. İşte tüm bunlar bile kullanım alanlarında ahşap kompozit avantajlarını ortaya koymakta ve seçmek için de yeterli olmaktadır.

Tümü