Ahşap Kompozit Özellikleri

07.12.2017
Ahşap Kompozit Özellikleri

Ahşap kompozit özellikleri bakımdan oldukça avantajlıdır. İçeriğinde bulunan ağaç lif oranlarının fazla olması içine sızabilecek, içine nüfuz edebilecek olan suyun önüne geçmektedir. Asla çürüme, küflenme, sıcak ya da soğuk havadan etkilenme özelliğine sahip olmayan ahşap kompozit uzun süreli kullanılabilmesi bakımından oldukça avantajlıdır. Uzun ömürlü ahşap kompozit özellikleri bakımından birçok ürünlere göre en başta yer almaktadır. Kullanım süresi boyunca herhangi bir bakım ya da onarım gerektirmeyen istenmediği takdirde ise boya istemeyen bir üründür. Ancak istenildiği zaman da istenilen şekilde boya yapılmasında da her hangi bir sakınca bulunmamaktadır.

Ahşap kompozit özellikleri bakımından en başta dış görünümü oldukça doğal bir yapıya sahip olması her ortama uygunluğu tabiatın içinden görünmesi ayrı bir hava katmaktadır. Oldukça kolay, ekonomik ve uzun ömürlü imal edilen ahşap kozmetik diğer ürünlerin aksine ağaçtan yapılmamaktadır. Daha doğrusu ağacın kesilmesi ile oluşmamaktadır ki bu durum bile ahşap kompozit ürünlerinin ne kadar doğa dostu olduğunu göstermektedir. Marangozhanelerde ortaya çıkan, üretilen talaşlarla normal bir tahta görünümü kazandırılan ahşap kompozit ister iç dekorasyonlarda ister dış cephe dekorasyonlarda oldukça rahat kullanılabilmektedir.

Ahşap kompozit doğal tahta görünümü ile her türlü çeşitlere sahip olabilmektedir. Her türlü iklime uygunluk gösteren ahşap komposit ister çok sıcak olsun ister çok soğuk olsun isterse de aşırı nem olsun hiçbir şekilde etkilenmenin görülemeyeceği bir üründür. Ahşap kompozit yapılan tüm mekânlarda ister iç ister dış mekan olsun oldukça kolay temizlenebilme özelliğine sahiptir. Ayrıca herhangi bir leke, kir oluşumunda anında müdahale edilebilme özelliğine sahip olan ahşap kompozit özellikleri bakımından diğer ürünlere oranla en çok tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır.

Ahşap kompozit özellikleri bakımından günümüzde son yıllarda oldukça fazla tercih edilen bir ürün haline gelmiştir. Kolay işlenebilir olması, istenilen her şeklin verilebilmesi, oldukça kolay montaj edilebilmesi bakımından hem alıcıların hem de satıcıların en çok tercih etikleri bir üründür. Çevre duyarlılığının artması gereken bu dönemlerde ne insan sağlığına zarar verecek ne de doğaya zarar verecek bir ürün olmayan ahşap kompozit her anlamda avantajlı bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tümü