Cephe Uygulamalarında Ahşap Kompozit

30.08.2019
Cephe Uygulamalarında Ahşap Kompozit

Cephe uygulamalarında ahşap kompozit yapılır mı? sorusunu pek çok kişi soracaktır. Söz konusu ahşap olunca akla gelenler de çok bellidir aslında. Ahşap öyle bir tutkudur ki. Ahşap ürünleri sevmeyen yoktur. Ahşap olan tüm ürünler çok sevilse de akla gelen tek şey de ömrünün kısa olmasıdır.

Cephe uygulamalarında ahşap kompozit ahşaba çok benzeyen farkı anlaşılmayan anacak ahşaba oranla da çok uzun ömürlü bir yapı malzemesidir. Ahşap kullanarak tecrübe etmiş pek çok kişi ahşapta bir süre sonra neler göründüğünü bilir. Ahşabın bırakın dış mekânları iç mekanlarda bile bir süre sonra şişme, çürüme, kabarma, kıymıklaşma, böceklenme görülür. Ahşaba devamlı yapılması gereken bakım masrafı olsa da maalesef ahşap ürünlerin sonu baştanbaşa yenilemektir.

Cephe uygulamalarında ahşap kompozit ile hala tanışmayanlar ya da güvenmeyenler maalesef bu masrafı her defasında dökmek zorunda kalmaktadırlar. Ancak ahşap kompozit ile bunların binde biri bile yaşanmamaktadır. Suya, kara, neme, rüzgara aklınıza gelen her türlü iklim ve doğa koşullarına o kadar yüksek direnç göstermektedir ki ahşap görünümlü bir eve sahip olmanız da bu sayede mümkün olmaktadır. Ahşabın uzun ömürlü olmamsından dolayı çok kısıtlı alanlarda tercih edilen ahşap yerine ahşap kompozit aklına gelen hemen her yerde kullanılabilmektedir.

Cephe uygulamalarında ahşap kompozit kullanmak hem evinize istediğiniz görünümü kazandıracak hem de güvenilir sağlıklı bir ürünle döşemiş olacaksınız. Dış mekanlarda kullanılamayan ahşap kompozit ile cephe kaplamaları, yer döşemeleri, pencere pervazları, kapılar, çardaklar, bahçe takımları, tabakla, çöp kutuları vb saymakla bitmeyecek çok şey ahşap kompoizt ile yapılabilmektedir. İnsan sağlığına hiçbir zararı olmadığı gibi hem doğa hem de insan dostu olarak kullanılabilmektedir. Geri dönüşümlü olan ahşap kompozit uygulamalarının bakım gerektirmememsi, temizliğinin de çok kolay yapılabilmesi herkesin tercih sebebi olacaktır. Cephe uygulamalarında ahşap kompozit seçiminin doğru olup olmadığını öğrenmek isteyenlerin kullanıcılar sayesinde bu tereddütlerden uzaklaşacaklardır. İşte tam bu noktada herkes döktüğü paranın masrafın yerini bulmasını, sorunsuz yıllarca kullanım sağlanabilmesi için de devreye giren şey ahşap kompozit uygulamalarıdır.

Tümü